Beskriver mere eller mindre første halvdel af det 20. århundrede. Industrien breder sig, hjulenes snurren fylder bevidstheden, Chaplin er fanget i produktionsracet, symbolet på den Lille Mand og filmindustrien, der skyder frem. Ellehammer flyver, Freuds teorier bliver ansete og Jungs Anima og Animus giver forståelse til drømmene.

Thit Jensens skriverier begejstrer og forager – og Stauning lover Kaos eller ham. Einsteins relativitetsteori og Niels Bohrs teorier baner vej for tæmning af enorme kræfter. Mødrehjælpen opstår og kollosale krige præger første halvdel af det 20.århundrede. De beskrives ved propaganda- og krigsplakater fra dengang, og ved Anne Frank og Tvi Nussbaum, den lille dreng med løftede hænder fra getthoen i Warsawa.

Danske forfattere: Hans Kirk, Axel Sandemose, Martin Andersen Nexø beskriver de sociale forskelligheder i samfundet, politisk og religiøst og socialt. FN opstår med Menneskerettigheder og smukke ideer.

Janteloven sætter mere end andet den danske mentalitet på spidsen, og det store opgør efter krigen udebliver. Midt i det hele bliver Egmont Højskole en realitet, med plads til handicappede og “normale” elever, den første af sin art. Hans Knudsen grundlægger Sahva og Kofoeds Skole opstår.

I bunden af panelet sidder “Normaliteten”. Er man født med et sådant udseende og er rask og uden skavanker, får man meget let “Star Quality”. Anders And og Damernes Blad i bunden hentyder til Egmont Fonden, der var sponsor ved Egmont Højskoles bygning.