Beskriver mere eller mindre anden halvdel af det 20. århundrede. Øverst er Jordens runding, med det fly, der kastede A-bomben over Hiroshima, dernæst den første rumvandring og rumfærgen, som den ser ud i dag. I den Kolde Krig blev Jorden på det nærmeste delt op som en lagkage; USA og Sovjetunionen var de absolutte toneangivende, og midt i det hele springer en østtysk soldat fra øst til vest.

Til højre øverst et lille udvalg af statsledere og enkeltpersoner, der blev ikoner for den halvdel af århundredet, samt personer, døde som nulevende, der har gjort en forskel ved deres altruisme. Protestbevægelser opstår, Amnesty International bliver en realitet. Nye krige opstår i østen, narkotika breder sig hurtigere end pest, atomreaktorer bliver brugt til fredelige formål, regnskoven bliver truet, forureningen breder sig, ozonlaget får huller og gen-forskningen kommer for at blive. Gen-banker og fertilitetsbanker er nu en realitet; alle kan nu få børn, uanset om de fra naturens side kan. Vi kan vælge fra og til. Fåret Dolly sætter gen-manupulationen i perspektiv, en ny etik diskuteres.

Landbrug nedlægges og fraflytningen fra landet har aldrig været større. Landbruget mekaniseres og effektiviseres og bliver megafabrikker med storfabrikation af dyr og afgrøder.

Nederst integration og fremtidens globalisering symboliseret ved kvinder fra mange forskellige kulturer. Raceblanding finder sted i et et større omfang end nogensinde i menneskets historie. Hvilende på fortidens mange kulturer, står fremtidens kvinde med det gyldne barn, der skal bære menneskeheden videre.