I BEGYNDELSEN VAR ORDET - PANEL 2

FRA ÅR 0 TIL 1000

Jeg kan udemærket godt sætte mennesker og ting sammen, der ikke har levet eller blevet bygget samtidig, men har haft den same tanke på tværs af århundrede. Øverst har jeg således Stone Henge, der perfekte Cirkel bygget over flere århundred til et formal vi kun i dag kan gætte os til, men som sikkert er beregnet til at kikke ud fra og ikke ind.

Ved siden af er Akropolis, bygget over det gyldne snit. En bygning beregnet til at gå ind i. På panel 2 handler det meget om religion, filosofi mm. som alt sammen er blevet brugt til at fremme det religiøse budskab. Men grundbeskeden, at Gud-erne, er udenfor dig, ikke indeni dig.

Midt på panelet er Jesus og Maria Magdalene som et forelsket par, men en enorm gennemslagskraft. Og de 4 evangelister, og Muhammet (med ryggen til) Bebudelsen, Mayaernes skabelsesberetning, Popul Vuh, Buddha og Odin, Julius Cæcar der lavede den først kalender som vi burger i dag,

Og nederst er Jellinge stenen, Danmarks Dåbsattest, Og nesrest er visdommens brønd, hvor Odin hang med hovedet nedad, efter først at have ofret sit ene øje, for at få indsigt. Han fik så runerne, det først skriftsprog I Skandinavien. Og der er egernet Radatosk, der er budbringer på Livets træ Ygdrasil fra Den Nordiske Mytologi.

Bog af Jørn Bie

I bogen finder du finde uddybende forklaringer, mange flere oplysninger og detaljer om vægmaleriet. Læs mere