I BEGYNDELSEN VAR ORDET - PANEL 3

FRA 1000 TIL 1400

Her er ledeordende historie, legender, myte, etnografi. Igen er det religionen, der styrer handlingerne. De store korstog begynder, og starter det store opgør mellem Den Kristne religion og den Muslimske opfattelse af den samme gud. Et sammenstød der er fortsat til denne dag.

Den Jyske Lov underskrives I Vordingborg som en vigtig del af dannelsen af den Danske Stat Danmark. Dannebrog falder ned fra himmelen og giver hele Skandinavien kors I deres flag. Rolf Krage med sin bjørn som et kraftdyr “vågner danske helte”.

Den Kristne Kirke “opfinder” år 0, så alting “begynder” med Jesus. Legenden om Kong Arthur med The Lady of the Lake, troldmanden Merlin og sværdet Excalibur, Og Saxo Gramaticus, skriver Danmarks Krønike, en Skabelsesberetning og mytebeskrivelse med stærke kristne undertoner.

Der er Hildegard von Bingen og Balder, den smukkeste af alle de nordiske Guder. Og den Hellige Gral og Adam af Bremen og den Arabiske krønikeskriver Ibn Fadlan skriver en af de ældste beskrivelser af de nordiske Vikinger.

Tatitus og Dante med hans Guddommelige Komedie, og Vølven fra den Nordiske mytologi, der spinder livets røde tråde.

Bog af Jørn Bie

I bogen finder du finde uddybende forklaringer, mange flere oplysninger og detaljer om vægmaleriet. Læs mere