I BEGYNDELSEN VAR ORDET - PANEL 4

FRA 1400 TIL 1800

Her er der så meget, at det ville tage flere sider at fortælle det hele. Kort fortalt er det Amerikas opdagelse og den såkaldte erobring af hele kontinentet, først og fremmest af Spanierne og Portugiserne. I løbet af få år, ødelagde og undertvang de klassiske kulturer som; Aztekerne, Toltekerne, Miztekerne, Mayaerne, Inkaerne og alle de hundredvis af andre kulturer.

Slaveriet blev sat I et system man ikke har set siden, og plyndringen af hele kontinentet bragte ufattelige rigdomme til Europa. Der er et persongalleri på panel 4, der kan tage pusten fra den mest garvede kunstbeskuer.

De spanske erobrere Og de store opdagelsesrejsende, og nu blev Jorden for første gang virkelig rund. Og på dette panel er de klassiske kunstnere samlet med Leonardo og Michelangelo i spidsen, og de store klassiske musikere bliver portrætteret med deres værker.

Og der er en historisk gennemgang af elektromagnetismens udvikling og tæmning, der slutter panelet med, at Edison sin elektriske pære ind I panel 5 og afslutter derved en epoke (de første 5 paneler uden strøm) til de næste fem paneler med strøm.

Og der er Gutenbergs trykkemaskine, Martin Luthers Reformation og Newtons “nye” teorier, H.C.Andersen med Den grimme ælling. Og Jeanne d`Arc, Shakespeare, Goethe og Nostradamus med sine bemærkelsesværdige forudsigelser.

Bog af Jørn Bie

I bogen finder du finde uddybende forklaringer, mange flere oplysninger og detaljer om vægmaleriet. Læs mere