Statusbillede

Guatemala 1992, Antigua, juni. Få måneder efter min søns fødsel. Jeg kalder billedet for et statusbillede. Mit tre-årige forhold til Hannah var som at besøge the Sanctuary Mountain. Når al menneskelig umodenhed er skåret fra, så mødte jeg Hannah præcis, da jeg skulle, og jeg udførte præcis det, jeg skulle. Hannah og jeg lavede et barn sammen, fuldt bevidst og i fuld kærlighed. Men da forholdet holdt op, måtte jeg forlade min søn – ligesom jeg var blevet forladt, da jeg var dreng.

Billedet viser the Sanctuary Mountain, hvorpå vokser orkidéer om hvis top den hele Mælkevej drejer. Jeg bruger mit første billede af Drengen i Den Røde Trøje som dør ind til lyset, hvor jeg bærer min nyfødte søn ind. I lyset en Moebiusring, et symbol på Altet, men riingen er for os uforklarlig og dermed et mysterium!

Jeg har gået en lang vej, nogle gange er jeg faldet i huller, andre gange er det lykkedes mig at styre uden om. Maske efter maske er faldet, alverdens giftigheder er jeg trådt uden om og jeg er kommet ind i farvefeltet. Lys danner farver, kærligheden er lys, og når lyset falder på den golde klippe, forvandles den til guld. Vi mødes, når tiden er inde og vi er rede til det – og vi skilles igen af de samme grunde. I mit kortvarige forhold til Hannah, lærte jeg om min Mor og Far, om at jeg er lavet i kærlighed og at de skiltes, fordi deres tid sammen var forbi.

Fra og med dette billede i juni 1992 begyndte min spirituelle indsigt at vokse og gro. Lyset bliver min hovedinteresse; på billedet er Månen tiltagende og oplyser landskabet. Men det er ikke dens lys – det kommer et andet sted fra! Fra da af, blev eventyrets verden, symbolernes og metaforernes verden mit holdepunkt. Drengen i Den Røde Trøje heales.