“…et billede af hende, dybest inde”

Maria Magdalenes sande ansigt. Jørn Bie

Maria Magdalenes sande ansigt

Mit Maria Magdalene projekt, som startede i 2012, gik ud på at tegne og male Maria Magdalenes ansigt, igen og igen, indtil jeg syntes, at nu var hun der – sådan så hun ud. Men jo mere jeg malede, des mere blev jeg klar over, at uanset hvor meget jeg malede og tegnede, ville jeg aldrig finde hendes sande ansigt. For hvad er Maria Magdalenes sande ansigt? Og, er det ikke naivt at tro, at man ville kunne genkende en kvinde, der levede for 2000 år siden? Er det I virkeligheden ikke noget helt andet man/vi søger, når vi tror vi kan se et menneskes karakter I et ansigtsudtryk?

Det må altså være noget andet. Og dette andet er os selv, tror jeg. Når vi ser et ansigtsudtryk som en billedkunstner engang har malet, og vi føler det I hjertet, at dette udtryk “rammer” os selv I de dybeste lag, er det præcist dette andet, der møder vores hjerte gennem øjnene.

Mona Lisa er et godt eksempel. Eller et fotografi af et barn I en flygtningelejr, eller et barn der sulter I Afrika, eller et foto af vores afdøde mor eller far, osv.

Det rammer altså noget der bor/slumrer I os.

En længsel, et håb, en fortvivlelse, en hjemve – noget vi har mistet og som vi elsker og længes efter. Jeg tror det er det vi “ser” I Maria Magdalene. Hvis hun ikke havde mødt Jesus, ville ingen have kendt hende i dag, og det er det jeg ser I hendes ansigt, I hele hendes eksistens.

Længslen efter sin elskede, savnet af sin sjæleven (det tredje hjertekammer).

Jeg spurgte mange: “Hvordan tror du, at Maria Magdalene så ud?” Og alle, uden undtagelse, tænkte sig om, sommetider længe, som hentede de billeder langt indefra. Og så sagde de, hvordan de troede, hun havde set ud.

Alle udsagn var forskellige, så det gik op for mig, at vi alle har et billede af hende, dybest inde, svarende til vores egen længsel, vores hjemve og den dybeste kærlighed – det ser de inderst inde er hendes ansigt.

9 måneder arbejdede jeg med projektet – som et lille foster, der var under udvikling. Jeg opgav til sidst at “finde” hendes ansigt. I stedet har jeg skrevet en bog om processen i de 9 måneder. Bogen blev færdig 21. december 2012, samme dag som en gammel over 3.000 års cyklus var slut og en ny begyndte, ifølge de gamle Mayaers tidsregning.

En tekst fra et af gnostiske manuskripter, fundet i Nag Hamadi

For I am the first and the last. I am the honored one and the scorned one. I am the whore and the holy one. I was sent forth from the power, and I have come to those who reflect upon me, and I have been found among those who seek after me. Look upon me, you who reflect upon me, and you hearers, hear me. You who are waiting for me, take me to yourselves. And do not banish me from your sight. And do not make your voice hate me, nor your hearing. Do not be ignorant of me anywhere or any time. Be on your guard! Do not be ignorant of me.

Udgivelsesdato: 22-07-2018
ISBN13:9788740963441
Forlag: Biekuben [BOD]

Boganmeldelse

Jørn Bies: Maria Magdalenes sande ansigt – en boganmeldelse.

Maria Magdalenes sande ansigt handler om, hvordan en kunstners rejse ind i et projekt kan føre til selvindsigt og viden, som skal deles med andre.

Kunstneren starter på et maleprojekt med at finde ud af, hvordan Maria Magdalene så ud. Prøvede med den tilgang han plejer at bruge med at tænke sig til det, at planlægge og udføre det. Men denne gang bliver alt anderledes.

For det kommer til at handle om at finde sig selv. Om at forstå ens ego, hvor meget det fylder og står i vejen. Om at hægte sig på det paradigmeskift, som er i gang i verden og bidrage med det man kan. Til hjælp i hele forløbet har han samtaler med sin kone, sin gode ven og Una, som kommer til ham,når han sidder på sit stillads og maler.

Jørn Bie er med denne bog i hvert tilfælde nået ud til mig. Den er godt skrevet, spændende. Jeg bliver selv taget med på rejse og er blevet lidt klogere på mig selv og hvad det hele handler om. Især det med at forstå ens ego. LÆS DEN – du vil blive overrasket og måske lidt mere vis end før.

Kirsten Hagelskær

EN BOG DU SKAL LÆSE – men først når du er klar.

Når du er klar, vil jeg opfordre dig til at tage med på en personlig rejse sammen med Jørn Bie. Kunstneren Jørn Bie vil male Marie Magdalenes sande ansigt så vi alle kan genkende hende og hendes historie. Et projekt – som så mange andre projekter.

Men det bliver til en anderledes personlig rejse om at møde sig selv, sit ego, sin familie både i dette liv men også i tidligere inkarnationer. Spørgsmålene: Hvem er jeg, hvor kommer jeg fra, hvor skal jeg hen og sammen med hvem, bliver sat på spidsen.

Er du selv påbegyndt rejsen kan du ikke undgå selv at blive ramt og berørt af Jørn Bies beretning om hans trængsler og indsigter undervejs.


Find Your Way v/ Preben Kastrup

Jeg kan på det varmeste anbefale at læse Jørn bies bog. “ Maria magdalenes sande ansigt. “
Dette er en bog, hvor du føres igennem forfatterens røde tråd af hans liv. At vi igennem vores liv, kan blive bevidst om den røde tråd ,inden vi en dag forlader den fysiske verden. At se og ære sine forældre og hvilken indflydelse de har haft, til støtte for den perfekte udvikling igennem dit liv.

At alt i vores liv, Hændelser ,vores tanker og følelser , har vigtige budskaber. Uden det ene fungere det andet ikke. Med det at rumme både livet med både lyset og mørket ego/ skyggesiderne ,og at alle livets processer blot er til læring, for at finde hjem til den vi virkelig er – vores sjæl.

At lytte til vores hjertes / sjælens kalden, og derigennem at vi kan få støtte og vejledning med fra englene og mestrene mm fra universet. I bogen er una stærk beskrevet og viser at vi er omgivet alt den støtte, hjælp og læring fra den anden side. Bogen skrives stærkt og ingen af personerne kan undværes, og det føles virkelig som at man mærker personerne – de træder helt frem i hele fortællingen , fordi bogen viser deres sande ansigt. Tør vi som mennesker stå med vores eget sande ansigt, og både elsket lyset og mørket i os selv? Er det først der, vi virkelig kan mærke et andet menneske tydeligt – når vi tør være med det hele.

Rigtig god fornøjelse – er den bedste bog jeg længe har læst – fordi den handler om livet og hvorfor vi er her – alt har betydning – go rejse .

Karin Brøndum Jørgensen