Jeg har altid troet på, at dem der forsøger sig med at forklare os, at Gud er separeret fra os, er uden for os – overskrider menneskerettighederne! Jeg tror på det guddommelige i mennesket, at vi har uanede kræfter og energier, at vi har hele universet indeni os, med hele skabelsens hukommelse og kodning.

Jeg tror på mennesket før maskiner, penge og konsum.
Men mest af alt, tror jeg på kærlighed mellem mennesker på Jorden.
At udgangspunktet for al handel, politik, kultur osv. er grundbaseret på næstekærlighed.

Jeg prøver at se mennesket holistisk, og for det meste lykkes det. Men sommetider bliver jeg trængt af alle de udenoms trægheder, egoisme og fladpandethed mennesket ilægger alle de idiotiske ting, de bilder sig ind er så vigtige for livet – som rigdom, konsum, racisme, fordomme og snæversyn.

Jeg tror på liv efter liv og loven om karma – at hvad du giver ud, får du tilbage.

Jeg tror på mennesket før maskiner, penge og konsum. Men mest af alt, tror jeg på kærlighed mellem mennesker på Jorden. At udgangspunktet for al handel, politik, kultur osv. er grundbaseret på næstekærlighed. Jeg tror på mine potentialer, som er kunstnerens og skribentens. Jeg tror på, at jeg skal bruge mine udtrykspotentialer i samfundshensyn, mere end “kun” personlig udvikling.

Jeg tror ikke meget på den vestlige medicintilbedelse – jeg tror de fleste lidelser og ubalancer er selvforårsaget – og kan selvheales. Jeg tror på et samfund, hvor den enkelte tager ansvar for sit eget liv, og deltager i samfundet alt efter de potentialer han eller hun nu en gang har fået med i dette liv. Jeg tror på familien og al dens væsen, med børnene i midten. Jeg tror på uddannelse til alle og fuld udnyttelse af alle menneskelige resurser.

Jørn BIe
Jørn Bie 2016. Fra udstilling med 56 år sort/hvid grafik indtryk fra hele Verden

Jeg har besøgt steder, hvor de gamle græske filosoffer har gået, og jeg har besøgt Jerusalem, Nazaret, Beirut, Konstantinopel, Paris, London, Mexico, Guatemala City, El Salvador, New York, Moskva, Bruxelles, Stockholm, Berlin, Tegucigalpa, Miami, Bombay og mange andre storbyer i verden

Jeg har set Stonehenge, Kåseberga, Kivikgraven, Vikingegravene ved Ålborg, Jesu fødested, Kong Davids grav i Jerusalem, Kuppelkirken på den Røde Plads i Moskva, Lenins grav, Nortre Dame i Paris, Kong Arthurs høj i England, Aztekernes flydende haver i Mexico, Teotihuacan, Tikal i regnskoven i Guatemala, Mayabyen Copan i Honduras, Elvira Madigans grav, og mange andre steder.

Jeg har mødt og set, Dronning Margrethe den 2. af Danmark, Dalai Lama, Sai Baba i Indien, Ærkebiskop Romero fra El Salvador, Statsminister Anker Jørgensen, Bob Dylan, futuristen Alvin Toffler og mange andre kendte. Og jeg har mødt snedkere, malere, kunstnere, dansere, landmænd og fiskere og alle de andre – og jeg har lært, at der er kun een Gud, og Han er alle vegne, i os alle.

Det tror jeg på.

Jørn Bie
Des Mere Stakkarle Hades, Des Flere Bliver Der…… Det store vægmaleri er i alt 80 kvm., og det er dermed et af Danmarks største af sin art i nyere tid.